Спеціалісти Чортківської міської лікарні отримали нове професійне обладнання

Спеціалісти Чортківської міської лікарні отримали нове професійне обладнання

Команда лікарів Чортківської центральної міської лікарні отримала чимало нового сучасного професійного обладнання. Зокрема ендохірургічну стійку SHREK (придбали за кошти лікарні, 812 тис. грн), а також оглядові гістероскопічну та цистоскопічну стійки.

Команда лікарів-хірургів вже провели лапароскопічну холецистектомію за допомогою нової ендохірургічної стійки SHREK. Операція пройшла успішно, пацієнтка у задовільному стані. Зауважимо, що лапароскопічна холецистектомія – це сучасний малоінвазивний вид операції з видалення жовчного міхура. До слова, ендохірургічна стійка складається з монітору, відеопроцесора з камерою, освітлювача, газового інсуфлятора, аспіратора-ірригатора і т.д.

На новій цистоскопічній стійці вже працюють урологи Чортківської міської лікарні. Метод цистоскопії вважають одним із найважливіших у діагностиці захворювань уретри, сечового міхура та нирок. Цистоскопія допомагає діагностувати такі захворювання як хронічний інтерстиціальний цистит, доброякісні та злоякісні пухлини сечового міхура, наявність камінців та вип’ячування стінки сечового міхура. При обстеженні легко визначається джерело кровотечі сечостатевої системи та в поєднанні з ультразвуковим дослідженням та комп’ютерною томографією лікар встановить точний діагноз.

З’явилось нове технічне оснащення і в гінекологів Чортківської лікарні – гістероскопічна стійка. Гістероскопія – це єдиний метод обстеження порожнини матки, який дозволяє за допомогою оптичної системи ендоскопу детально вивчити стан внутрішньої поверхні матки. Гістероскопія дозволяє виявити та усунути будь-яку внутрішньо-маткову патологію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту