Вже понад рік у нашій лікарні використовується ангіографія – новий метод діагностики і лікування інфаркту міокарда та ішемічної хвороби серця

Вже понад рік у нашій лікарні використовується ангіографія – новий метод діагностики і лікування інфаркту міокарда та ішемічної хвороби серця

Коронарні артерії, що живлять серце, з роками змінюють свою структуру. На внутрішніх стінках утворюються відкладення — атеросклеротичні бляшки. Розростаючись, вони звужують просвіт кров’яного русла. Серце працює в умовах нестачі кисню, яка може стати критичною, і тоді врятувати людину може лише операція. Для відновлення прохідності серцевих артерій використовується коронарна ангіопластика – малоінвазивний метод штучного розширення звуженого русла за допомогою встановлення у просвіток спеціального каркасу (стента).

За допомогою спеціального апарату ангіографа, який дозволяє визначити місце звуження або закупорки судини, в судину вводять контрастну речовину і одночасно виконують рентгенологічне дослідження.

❓ДЛЯ ЧОГО ПРОВОДЯТЬ АНГІОГРАФІЮ?

-виявлення атеросклеротичних змін у судинах в діагностиці захворювань серця;

-порушення прохідності(звуження або закупорка судин тромбом);

-виявлення новоутворень у різних органах, які забезпечені судинним живленням;

-передопераційне дослідження перед хірургічними втручаннями на відкритому серці.

?Ангіограф дає змогу провести діагностику та лікування за дуже короткий термін, а це дуже важливо в умовах роботи лікарів з пацієнтами у невідкладних станах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту