СОНЯЧНІ ПАНЕЛІ НА ДАХУ ЧОРТКІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ ЗА 4 МІСЯЦІ ЗЕКОНОМИЛИ МАЙЖЕ 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

СОНЯЧНІ ПАНЕЛІ НА ДАХУ ЧОРТКІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ ЗА 4 МІСЯЦІ ЗЕКОНОМИЛИ МАЙЖЕ 200 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Дахова гібридна сонячна електростанція потужністю 50 кВт (з можливістю накопичення енергії потужністю 40 кВт*год.), що встановлена на даху 7-поверхової будівлі Чортківська центральна міська лікарня, продовжує економити бюджетні кошти.

💡За чотири місяці роботи (червень-вересень) роботи електростанція зекономила для лікарні 17 257 кВт*год. електроенергії, що у грошовому еквіваленті становить 188 902 грн. ☝️ Уся вироблена електроенергія використовується для потреб будівель Чортківської центральної міської лікарні.

😡Хочемо окремо наголосити на тому, що вартість електроенергії для комунальних установ продовжує різко зростати. У вересні кВт вартує вже 11,58 грн з ПДВ. Для прикладу, у червні 2022 року кВт коштував 3,48 грн!..

❗️ Саме тому питання енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів – надважливе питання, особливо у час повномасштабного вторгнення російської федерації та постійних обстрілів української енергосистеми.

🤝Нагадаємо, проєкт в межах програми «Світло для лікарень» втілив благодійний фонд Yellowblue Force Foundation завдяки фінансовій підтримці Citi Ukraine, супроводжувала встановлення електростанції громадська організація Екоклуб. Допомогу та підтримку в координації цього проєкту здійснювало Міністерство охорони здоров’я України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту