У Чортківській лікарні відкрили новий гінекологічний кабінет

У Чортківській лікарні відкрили новий гінекологічний кабінет

У приймально-діагностичному відділенні Чортківської центральної міської лікарні відкрили новий гінекологічний кабінет із безбар’єрним доступом. Тут жінки, які постраждали від гендерно-обумовленого насильства, зможуть отримати кваліфіковану медико-психологічну допомогу.

Кабінет облаштований сучасним медичним обладнання з урахуванням потреб людей з інвалідністю, а саме гінекологічним кріслом-трансформером для огляду маломобільних жінок. Тут можна цілодобово отримати медичну і психологічну допомогу конфіденційно та безкоштовно.

Часто саме медичні працівники стають першими, до кого звертаються жінки, які постраждали від сексуального та інших форм насильства. Тож перевагою даного нового кабінету є професійний лікарський персонал, який напередодні пройшов навчання з медико-психологічної допомоги постраждалим від насильства, сучасна техніка, необхідні препарати для захисту репродуктивного здоров’я, профілактики статевих інфекцій та ВІЛ/СНІД.

Відтак до гінекологічного кабінету можуть звертатись не лише постраждалі від сексуального насильства, а й жінки, у яких був незахищений статевий акт чи жінки, які бажають уникнути можливої вагітності після статевого акту, а також задля профілактики можливих статевих інфекцій тощо.

На відкритті гінекологічного кабінету була присутня Ольга Горошко – представниця «Українського жіночого фонду», представники міської та районної влади, зокрема заступник Чортківського міського голови Віктор Гурин, директор Чортківської ЦМЛ Ростислав Шульський та завідувачі відділень лікарні.

Відкриття гінекологічного кабінету стало можливим завдяки благодійному фонду «Український жіночий фонд» за підтримки фонду ООН в галузі народонаселення (UNFPA) та Міністерства закордонних справ Данії.

Зауважимо, що у рамках програми відкрили 20 гінекологічних кабінетів у шести областях України – Вінницькій, Волинській, Полтавській, Львівській, Тернопільській та Дніпропетровській. У нашій області такі сучасні кабінеті відкрили лише у лікарні Чорткова, Кременця та Тернополя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту