Пологове відділення – місце де народжується життя❤️

Пологове відділення – місце де народжується життя❤️

Пологове відділення Чортківської центральної міської лікарні – місце, де народжується нове життя. Ми переконані, що наші діти житимуть у вільній квітучій Україні і з гордістю згадуватимуть будинок щастя, де їм допомогли з’явитись на світ.

Пологове відділення Чортківської лікарні розташоване у тихому мальовничому районі міста за адресою: м. Чортків, вул. Б. Лепкого, 6. У середньому понад 300 діток за рік народжуються у пологовому Чорткова. Якщо бути точним, то у 2021 році – 334 дитини, а за 9 місяців поточного року – вже 261. Чортківське пологове обирають вагітні не лише із Чорткова чи Чортківської громади, а й із різних куточків великої Тернопільщини! Втім, як запевняє керівництво лікарні, готові давати життя в декілька разів більшій кількості діток, адже для цього усе є – і хороші умови для матерів з немовлятами, і досвідчені медики, і сучасне обладнання, і навіть надійне бомбосховище!

А головне – пологи у Чортківській міській лікарні абсолютно безкоштовні! Точніше їх вартість медичному закладу сплачує держава. Якщо ж у вас вимагають кошти – просимо негайно повідомляти про це керівництву лікарні.

Як розповів завідувач віддання Михайло Худзик, у пологовому є 16 палат (чотири із них – це відділення патології вагітних) для перебування вагітних та матерів із немовлятами. Чимало із них – покращені та індивідуальні. У таких палатах є окремий санвузол, ще один диван чи ліжко, на котрому за необхідності чи за бажання може ночувати чоловік чи інший член родини. Медсестри із турботою цілодобово спостерігають за станом породіль та у випадку виявлення певних проблем – вчасно реагують.

Так як пологи – це не завжди передбачуваний процес, спеціалісти відділення готові до різних екстрених ситуацій: і передчасних пологів, і ургентного кесарського розтину, і реанімації як для мами, так і для малюка. Для цього у пологовому передбачено все необхідне обладнання: монітори пацієнтів, УЗД з трьома датчиками, автомат-інкубатор, фетальний монітор, високочастотний електрохірургічний апарат, два апарати ШВЛ, пристрій обігріву новонароджених з функцією фототерапії, інфузомат, монітор для вимірювання артеріального тиску, система телемедицини для вагітних і т.д.

Щодо бомбосховища у пологовому Чорткова, то воно одне із найбільш безпечних у цілому місті! Стіни в укритті мають товщину аж 60 см! Працівники повністю облаштували його, встановивши шість ліжок для жінок та ліжечка для малюків. Також бомбосховище обладнане всім необхідним для прийняття там пологів. Як розповіли нам у медичному закладі, вже два немовляти з початку повномасштабного вторгнення московитів з’явились на світ саме в укритті, оскільки у той момент була повітряна тривога. А скільки разів у підвалі у вагітних починались перейми – годі й порахувати.

Ми переконані, що навіть запеклі бої із невгамовними рашистами не стануть на заваді українським парам одружуватись та народжувати дітей. Тож чекаємо і вас у нашому пологовому відділенні! У місці, де народжується щастя❤️

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту