У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ УСПІШНО ВИКОНУЮТЬ ЛАПАРОСКОПІЧНУ ХОЛЕЦИСТЕКТОМІЮ

У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ УСПІШНО ВИКОНУЮТЬ ЛАПАРОСКОПІЧНУ ХОЛЕЦИСТЕКТОМІЮ

Лапароскопічна холецистектомія – це високотехнологічне щадне хірургічне втручання для лікування гострих і хронічних уражень жовчного міхура. При виконанні даної операції доступ у черевну порожнину здійснюється через кілька проколів в животі, а всі необхідні маніпуляції здійснюються під візуальним контролем за допомогою мініатюрної відеокамери.

Днями лікарі Олег Лещишин, Володимир Калюжний та Олег Гуменюк виконали лапароскопічну холецистектомію 52-річній пацієнтці у Чортківській центральній міській лікарні. Жінка поступила у лікарню зі скаргами на відчуття важкості в епігастрії, приступоподібні болі в правому підребер’ї, загальну слабкість. Лікарі встановили діагноз – жовчокам’яна хвороба, гострий калькульозний холецистит. Успішно виконавши оперативне втручання, пацієнтку вже на третій день виписали зі стаціонару.

У хірургічному відділенні Чортківської центральної міської лікарні здійснюється більше 100 лапароскопічних холецистектомій за рік.

Довідково.

Основними показаннями до проведення холецистектомії є: жовчнокам’яна хвороба, холецистит, наявність поліпів в жовчному міхурі, холестероз, наявність функціональних розладів.

Оскільки операція вважається малоінвазивною, її тривалість становить до години часу (в залежності від тяжкості захворювання і фізіологічних особливостей пацієнта). А період відновлення після хірургічного втручання мінімальний і зазвичай пацієнта виписують з стаціонару через 1-3 доби. Після операції пацієнт швидко повертається до звичного ритму, а відсутність жовчного міхура не є перешкодою для здорового життя та довголіття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту