У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ З’ЯВИВСЯ ЛІКАР-РЕВМАТОЛОГ

У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ З’ЯВИВСЯ ЛІКАР-РЕВМАТОЛОГ

Чортківська центральна міська лікарня продовжує розвиватись: закупляємо дороговартісне обладнання, ремонтуємо відділення задля покращеного комфорту пацієнтів, працюємо над розширенням переліку медичних послуг, постійно запрошуємо на роботу нових лікарів, розширюючи кількість послуг. Раді повідомити, що у нашій лікарні віднедавна працює лікар-ревматолог Михайло Кузяк.

Михайло Кузяк закінчив Тернопільський національний медичний університет ім. Горбачевського, постійно продовжує навчання, беручи участь у різноманітних конференціях, семінарах, практикумах і т.д.

Молодий лікар-ревматолог приймає по буднях у поліклінічному відділенні на 2 поверсі у кабінеті №206 з 8:30 до 16:40 (з 11 до 13 год. лікар працює у ТЦК та СП). Щоб потрапити на консультацію до лікаря, необхідно мати скерування від сімейного лікаря.

Хто такий лікар-ревматолог❓Це фахівець, який займається діагностикою, лікуванням та профілактикою захворювань суглобів, хребта та сполучної тканини. Часто ці захворювання супроводжуються ураженням внутрішніх органів, в першу чергу – серця, нирок, легень, нервової системи.

Найчастіше до ревматолога звертаються зі скаргами на біль, набряк, скованість, обмеження рухів у суглобах та хребті. Також налічується велика група автоімунних захворювань, при яких спектр скарг може бути набагато ширший, зокрема підвищена температура, яка тримається тривалий час, біль в м’язах, м’язова слабкість, шкірні висипання, сухість слизових оболонок, стягнення шкіри, набряк кінцівок та багато інших, які, на перший погляд, можуть здаватися зовсім неспецифічними через що діагностування даних захворювань може займати дуже багато часу.

Що саме лікує ревматолог❓

Ревматоїдний артрит

Аксіальний спондилоартрит

Реактивний артрит

Остеоартрит

Остеопороз

Подагра

Псоріатичний артрит

Хвороба Лайма

Хвороба Шегрена

Системна склеродермія

Системний червоний вовчак

Хронічна ревматична хвороба серця

Васкуліти

Гостра ревматична лихоманка

Фіброміаглія

Часто дані захворювання супроводжуються хронічним болем, що значно зменшує якість життя пацієнтів. Після огляду, додаткових інструментальних та лабораторних методів дослідження лікар-ревматолог встановлює діагноз та призначає відповідне лікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту