У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ ВІДПРАЦЬОВУВАЛИ АЛГОРИТМ ДІЙ У ВИПАДКУ НАДВЗИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ ВІДПРАЦЬОВУВАЛИ АЛГОРИТМ ДІЙ У ВИПАДКУ НАДВЗИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ

На базі Чортківської центральної міської лікарні черговий раз відбулось відпрацювання алгоритму дій у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Зокрема сьогодні моделювали дії після влучання ворожого дрона у ЛОР-відділення лікарні.

До навчань були залучені районне управління ГУ ДСНС України в Тернопільській області та 6 ДПРЧ 6 ДПРЗ, Чортківський районний відділ поліції, відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи Чортківської міської ради та інші спеціалізовані служби.

Після влучання дрона у будівлю лікарні здійснювалась термінова евакуація медичних працівників та пацієнтів у протирадіаційне укриття. Також медики виконували розподіл потерпілих на групи для прийняття рішення про надання медичної допомоги (де надати, в яку чергу, в якому обсязі).

Деякі із потерпілих потребували невідкладної медичної допомоги, деякі – термінової, були ті, яким медична допомога може бути відтермінована.

Сучасна система медичного сортування базується на поділі всіх постраждалих на декілька груп, кожній з яких присвоєний свій кольоровий код:

🔴 невідкладна допомога – червоний колір.

🟡 термінова допомога – жовтий колір.

🟢 нетермінова допомога – зелений колір.

Виконавши розподіл потерпілих на групи, медики мали можливість надати необхідну допомогу в безпечному місці – укритті.

Надалі спільно із спеціалізованими службами та Чортківською міською лікарнею вдосконалюватимемо управлінські навички у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, відпрацьовуватимемо питання оповіщення органів управління, сил цивільного захисту, медичних працівників та пацієнтів лікарні при виникненні надзвичайних ситуацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту