НА ШЛЯХУ ДО ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНОСТІ: НА БУДІВЛІ ЧОРТКІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ ВСТАНОВЛЯТЬ СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ ПОТУЖНІСТЮ 50 КВТ

НА ШЛЯХУ ДО ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНОСТІ: НА БУДІВЛІ ЧОРТКІВСЬКОЇ ЛІКАРНІ ВСТАНОВЛЯТЬ СОНЯЧНУ ЕЛЕКТРОСТАНЦІЮ ПОТУЖНІСТЮ 50 КВТ

Чортківська громада продовжує дотримуватись задекларованого наміру поступово перевести енергосистему міста на відновлювану енергетику до 2050 року у рамках підписаного меморандуму з міжнародною кліматичною організацією 350.org. Цим документом ми підтвердили план громади використовувати лише енергію сонця, вітру та біомаси через 25 років. І ось – черговий практичний крок назустріч амбітній меті!

💡 У Чортківській громаді буде реалізовано черговий проєкт ВДЕ: встановлення дахової гібридної сонячної електростанції для КНП «Чортківська центральна міська лікарня» потужністю 50 кВт з можливістю накопичення енергії потужністю 40 кВт (йдеться про батареї, які накопичуватимуть енергію та які використовуватимуться у випадку знеструмлення медичного закладу). Проєкт реалізується у співпраці з CitibankUkraine, ГО Екоклуб та БО Yellowblue Force Foundation.

📈 Реалізований проект дасть змогу завдяки сонячній генерації досить суттєво економити споживання електричної енергії. За попередніми підрахунками йдеться про економію 46 000 кВт*годин на рік, що в грошовому еквіваленті (при діючому тарифі) складає 375 тисяч гривень.

Станом на сьогодні підписано чотиристоронню угоду між Чортківською міською радою, ГО «Екоклуб», БО «YellowBlueForce» та Чортківською центральною міською лікарнею.

CitibankUkraine надав грант благодійній організації «YellowBlueForce» у розмірі 2 млн 150 тис. грн для реалізації програми «Світло лікарням» у Чортківській громаді, співфінансування з бюджету громади складе 215 тис. грн. Ще з бюджету Чортківської громади оплатять виготовлення проектно-кошторисної документації, проходження експертизи та облаштування блискавкозахисту. БО «YellowBlueForce» буде займатися пошуком та обранням підрядника для будівництва дахової гібридної сонячної електростанції, а також підрядника для здійснення технічного нагляду за таким будівництвом. Екоклуб надаватиме консультаційну та технічну підтримку на всіх етапах встановлення сонячної електростанції.

Навіть у такі складні часи зменшення залежності від електрики та поступовий перехід на екологічну чисту електрику – це реальність! Реальність, над якою працює команда міської ради разом із донорами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту