У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ ВПЕРШЕ ІМПЛАНТУВАЛИ ПАЦІЄНТУ В СЕРЦЕ ТРИКАМЕРНИЙ КАРДІОВЕРТЕР-ДЕФІБРИЛЯТОР

У ЧОРТКІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ ВПЕРШЕ ІМПЛАНТУВАЛИ ПАЦІЄНТУ В СЕРЦЕ ТРИКАМЕРНИЙ КАРДІОВЕРТЕР-ДЕФІБРИЛЯТОР

Днями у Чорткові відбулась історична подія для нашої медицини. У Чортківська центральна міська лікарня 69-річному пацієнту із Горішньої Вигнанки успішно імплантували в серце трикамерний кардіовертер-дефібрилятор. Оперативне втручання чортківські лікарі виконували спільно із фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова (м. Київ). Сам пристрій лікарня безкоштовно отримала від Міністерства охорони здоров’я, його вартість становить понад 300 тисяч гривень❗️

Як розповів сам пацієнт, раніше він двічі переніс інфаркт, з часом до проблем додалась тахікардія. Згодом чоловік все частіше скаржився на задишку, втомлюваність, загальну слабкість, зрештою йому діагностували повну блокаду лівої ніжки пучка Гіса, що стало показом до імплантації кардіостимулятора.

👨‍⚕️🫀 Пацієнту імплантували кардіовертер-дефібрилятор з метою відновлення та нормалізації порушень ритму серця, простими словами – він дозволить ослабленому серцю ритмічно битися. У пацієнтів, яким імплантували такий пристрій, навіть після перенесених інфарктів тривалість і якість життя значно поліпшується.

🗣 «Мене у лютому чотири рази госпіталізовували у лікарню з проблемами серця, так далі тривати не могло. Завідувач кардіологічного відділення Тарас Сивак розповів, що Чортківська лікарня отримала від МОЗ ці трикамерні кардіовертери-дефібрилятори і що у мене є усі покази до його імплантації. На жаль, колись не було таких сучасних методів лікування… У суботу мені виконали операцію, ввечері я вже самотужки вставав. Зараз добре себе почуваю, відновлююсь. Через 10 днів після операції їду у Київ на першу перевірку. Вражений і щасливий, що у Чорткові є можливість отримати медичні послуги такого високого рівня», – розповів пан Степан.

Операцію виконували лікар-хірург відділення лікування складних аритмій з рентгенопераційною Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова Євген Перепека, а асистували йому фахівці Чортківської лікарні Тарас Сивак, Денис Хаблак, Марта Оробчук, Тарас Мазур, Роман Михальчук, Наталія Шишка.

🤝 Адміністрація Чортківської центральної міської лікарні щиро дякує Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова за допомогу та сподіваємось на подальшу співпрацю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту